Mediq zet zich in voor zorg voor COPD-patiënten

jongen blaast windmolen
17 maart 2022
Nederland telt ruim 600.000 mensen met COPD en dit aantal neemt toe. Jaarlijks worden 30.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen voor een COPD-longaanval. Hoe zorg je op een slimme manier dat zij niet onnodig naar de poli hoeven, en COPD-longaanvallen en ziekenhuisopnamedagen kunnen voorkomen? Bram van Oijen en Nikki Schilperoort werken bij Mediq aan een oplossing die patiënten meer grip op hun COPD geeft én het ziekenhuis en de verpleegkundigen ondersteunt en ontlast.

Sterke en duurzame waardecreatie

‘We zijn Christian zeer dankbaar voor zijn bijdrage in de afgelopen vijf jaar, waarin sterke en duurzame waardecreatie en winst- en omzetgroei is gerealiseerd. We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe CEO. In de tussentijd zorgen we samen met Mediq’s Executive Committee voor een sterke start van 2022’, zegt Cees de Jong, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Mediq.

Vertrouwen

‘Ik ben enorm trots op het team en het bedrijf dat we hebben opgebouwd’, aldus Wojczewski. ‘Samen hebben we Mediq in 13 Europese landen naar een leidende positie gebracht. Gedurende de afgelopen twee jaar, en vooral tijdens de COVID-19-pandemie, heeft Mediq een waardevolle bijdrage geleverd door overheden, zorginstellingen en patiënten van essentiële zorgproducten en diensten te voorzien. Doorslaggevend hierbij zijn de toewijding en het harde werken van onze mensen, en hun gedrevenheid om waarde te bieden die verder gaat dan medische producten, apparaten en diensten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het team dit succes zal voortzetten.’