Kraangebruik van urine-opvangzakken

pien avatar

Hallo, ik ben Pien

Ik ben er speciaal om u te helpen met al uw vragen over het gebruik van urine-opvangzakken. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende soorten kraantjes aan een urine-opvangzak en handige instructievideo's hoe de kraantjes te openen en te sluiten.

Voor alle type kranen geldt:

  • Te bedienen met één hand
  • Geen aanraking met urine
  • Hygiënisch in gebruik
  • Aansluiting op nachtzak mogelijk
Afhankelijk van uw handfunctie, mate van incontinentie en zelfstandigheid kiest uw arts of verpleegkundige de best passende urine-opvangzak met bijbehorende aftapkraan voor u.

Hefboomkraan

Voor het legen van een urine-opvangzak met een hefboomkraan hoeft u alleen de hendel naar boven te doen. Als de urine-opvangzak leeg is, sluit u het kraantje weer door de hendel naar beneden te doen.


Klapkraan

Voor het legen van een urine-opvangzak met klapkraan hoeft u alleen het klepje naar beneden te doen. Als de urine-opvangzak leeg is, sluit u het kraantje weer door het klepje omhoog te doen.


Kruiskraan

Voor het legen van de urine-opvangzak met een kruiskraan hoeft u alleen het schuifje van de ene kant naar de andere kant door te duwen. Als de urine-opvangzak leeg is, sluit u het kraantje weer door het schuifje weer in tegengestelde richting te duwen.

Gebruik materiaal

  • Er zit aanslag in mijn kraantje. Wat kan ik doen?
    Aanslag in het kraantje kan leiden tot verstopping. Vervang uit voorzorg het kraantje.
  • Hoe vaak moet ik het kraantje verwisselen?
    Alle soorten aftapkranen kunnen een week gebruikt worden en moeten daarna worden vervangen.
Hulp nodig?

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier. Wij helpen u graag.