Saturatiemonitoring

Wat is saturatiemonitoring?

Het zuurstofgehalte in het bloed kan worden gemeten met een saturatiemeter. Een saturatiemeter wordt ook wel pulse oximeter genoemd. De percentages op de saturatiemeter geven aan hoe hoog het zuurstofgehalte in het bloed is. Over het algemeen wordt een waarde tussen de 93% en 100% als gezond gezien voor volwassenen. Voor kinderen is een percentage tussen de 95% en 100% gezond. Als de meting onder ingestelde waarde komt geeft monitor alarm.

Wanneer krijgt iemand saturatiemonitoring thuis?

Saturatiemonitoring wordt veel gedaan bij pasgeborenen met een onrijp ademhalingsstelsel waardoor het belangrijk is om de ademhaling in de gaten te houden. Maar het kan ook worden toegepast bij patiënten met een tracheacanule of mensen met een handicap als daar reden toe is. Soms wordt een baby of kind preventief gemonitord omdat er omstandigheden zijn die daar om vragen. De arts geeft aan op welke waarde de monitor ingesteld moet te worden. Zodra het alarm gaat, kan er worden ingegrepen.

Verpleegkundige ondersteuning

Onze gespecialiseerde en betrokken verpleegkundigen staan altijd voor u klaar. Onze verpleegkundigen leggen graag aan u uit hoe de monitor van de saturatiemonitor werkt. 

Apparatuur voor saturatiemonitoring thuis

Om thuismonitoring zo prettig mogelijk te maken leveren we alle hulpmiddelen bij u thuis. Van de apparatuur tot het toebehoren. We leveren ook apparatuur die apneu’s monitort.

Wilt u toebehoren voor uw saturatieapparatuur nabestellen?

Als klant van Mediq bestelt u gemakkelijk door in te loggen op onze webshop. Natuurlijk mag u ook contact opnemen met onze gespecialiseerde klantenservice. 

Noodgeval?

In geval van nood zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.