POSA-therapie

Wat is POSA?

We spreken van POSA als de ademstops worden veroorzaakt door slapen op de rug. POSA staat voor positieafhankelijk obstructief slaapapneu. Als u slaapt ontspannen de spieren. Als u op uw rug slaapt, valt de tong naar achteren. Hierdoor blokkeert de luchtweg en dus de ademhaling. Via een slaaponderzoek kan worden vastgesteld of u POSA heeft.

Met positietherapie leert u slapen op uw zij

Positietherapie zorgt ervoor dat u eraan went om op uw zij te slapen. Door op uw zij te slapen kunt u de ademstops voorkomen. Een slaappositietrainer kan u hierbij goed helpen. 

Man slaapt in eigen bed voor slaaponderzoekSlaappositietrainer

 

Positietrainer en mobiele app voor Philips Nightbalance

Probeer de slaappositietrainer uit tijdens een proefperiode

Blijkt uit uw slaaponderzoek dat u POSA heeft? Dan kunt u de slaappositietrainer uitproberen tijdens een proefperiode van een tot drie maanden. Uw specialist vraagt deze proefperiode voor u aan. Er wordt een afspraak voor u ingepland in het ziekenhuis waarbij u de slaappositietrainer ontvangt en uitleg krijgt. Na de proefperiode gaat u terug naar het ziekenhuis en wordt de positietherapie geëvalueerd. In overleg met uw behandelend specialist wordt bekeken of de positietrainer u helpt bij apneu en of u deze kunt blijven gebruiken.