Pomptherapie

Keuzehulp

Welke pomp past bij u?

Start de keuzehulp en ontdek in 4 stappen welke insulinepomp het beste bij u past. 

Ik gebruik gemiddeld meer dan 200 eenheden insuline per 3 dagen

(basaal stand+bolussen; 220 eenheden bij insulinepen gebruik)

Steeds meer zorgverzekeraars stellen als eis dat een infuusset of patch systeem 3 dagen in gebruik is. Wanneer u gemiddeld meer dan 200 eenheden insuline per 3 dagen gebruikt (220 eenheden indien u nu nog met een pen spuit) moet u bij sommige pompen het systeem vaak vervangen.

Ik bolus regelmatig meer dan 40 eenheden

De maximale bolus per pomp kan verschillend zijn. Mensen die regelmatig meer bolussen dan de maximale bolus moeten dan in twee keer de bolus toedienen wat de kans op vergissingen vergroot.

Ik wil een pomp zonder infuusslang

Er zijn 2 verschillende systemen: een pomp met een infuusslangetje dat kan varieren van zeer kort tot zeer lang en systemen die zonder slangetje werken, de zgn. patchpomp systemen. Bij de pompen met een infuusslangetje heeft u meer vrijheid waar u de pomp draagt of wanneer u de pomp afkoppelt. Een patchpomp plaatst u vast voor meestal 3 dagen, omdat de pomp als het ware op uw huid vastgeplakt zit zal deze op die plek ook zichtbaar blijven en kunt u hem niet even loskoppelen.

Ik wil mijn pomp (in de toekomst) kunnen koppelen aan mijn continue glucosesensor

Wanneer u een continue glucose sensor gebruikt, of u verwacht binnen de gebruikstermijn van de pomp er 1 te zullen gaan gebruiken kan het handig zijn te kiezen voor een pomp die aan de sensor gekoppeld kan worden. Of dit voor u van toepassing is overlegt u met uw behandelaar of kijk voor de indicaties op: mediq.nl/glucosesensor

Ik wil dat mijn sensor en pomp samen een Hybrid Closed Loop systeem vormen.

Insulinepompen die gekoppeld zijn aan een sensor hebben een automatische hypo-stop. De toediening van insuline stopt dan automatisch zodra de glucosewaarde onder een bepaalde waarde komt. Er zijn ook insulinepompen die een Hybrid Closed Loop systeem vormen. Zodra uw glucosewaarden zich herstellen, zal de toediening van insuline automatisch hervat worden.

De resultaten

Op basis van uw antwoorden hebben wij gekeken welke insulinepompen geschikt zijn voor uw situatie. Hieronder vindt u de uitkomst.

Staat er geen insulinepomp genoemd? Dan zijn er helaas geen insulinepompen die voldoen aan de door u gegeven antwoorden. Uw behandelaar kan u verder helpen met de keuze voor een insulinepomp.

Accu-Chek Combo

Accu-Chek Insight

Medtrum TouchCare Nano

MiniMed 640G

Minimed 780G

OmniPod Dash

Tandem t:slim X2™

Mylife YpsoPump

Er zijn verschillende insulinepompen op de markt

Wilt u meer weten over een specifiek product?