Tips over teststrips

Teststrips gebruiken: handige tips

  1. Teststrips zijn voor eenmalig gebruik, bestel er voldoende.
  2. Sluit het potje met teststrips direct na het testen i.v.m. kwaliteitsbehoud.
  3. Na de vingerprik kunt u de bloeddruppel tegen de teststrip aanhouden, deze zuigt het bloedmonster op.
  4. Controleer de houdbaarheidsdatum van uw teststrips. Na opening zijn de teststrips beperkt houdbaar. Kijk hiervoor op het potje.
  5. Een teststrip waarvan de houdbaarheid is verstreken, geeft nog wel een glucosewaarde na het testen. Het resultaat is echter niet meer te vertrouwen.
  6. Teststrips zijn er in verschillende maten. Wanneer u moeite heeft de teststrip uit het potje te krijgen, kan één van de medewerkers van Customer Service u wellicht adviseren over een oplossing.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel teststrips krijg ik vergoed?

Hoeveel teststrips u vergoed krijgt, is afhankelijk van uw behandeling. Iemand die tweemaal daags insuline spuit krijgt bijvoorbeeld minder strips vergoed, dan iemand die een insulinepomp gebruikt. Zorgverzekeraars hebben opgesteld hoeveel teststrips u vergoed krijgt bij uw insulinetherapie. Bij het uitschrijven van de verantwoording zal uw zorgprofessional hier rekening mee houden.

Ik kom niet uit met mijn teststrips. Wat nu?

Komt u niet uit met de teststrips die uw zorgverzekeraar vergoed, bespreek dit dan met uw voorschrijver. Hij of zij kan bij Mediq Direct Diabetes aangeven hoeveel extra strips u nodig heeft en waarom. Wij kunnen dat vervolgens weer declareren bij uw zorgverzekeraar.


Wat gebeurt er als ik per ongeluk wat suiker op mijn vingers heb zitten?

U krijgt een foute uitslag als u bij het testen per ongeluk wat suiker op uw vingers heeft zitten. Daarom moet u uw handen wassen voordat u uw suikerwaarde gaat testen. Bent u niet in de gelegenheid om uw handen te wassen, veeg dan de eerste bloeddruppel goed weg en gebruik de tweede druppel om mee te testen.