Tips over Insuflon

Handige tips over Insuflon

  1. Plaats de Insuflon zodanig dat u er nog makkelijk bij kunt voor het toedienen van insuline.
  2. Angst voor het plaatsen van de Insuflon? Misschien helpt een verdovingscrème. Ook met een ijsklontje kunt u de huid verdoven.
  3. Zorg dat de huid voor plaatsing van de Insuflon schoon, vetvrij en droog is.
  4. Zorg dat de insuline voor toediening op kamertemperatuur is, dat doet minder pijn.
  5. Nieuwe Insuflon geplaatst? Test na de eerste toediening van insuline uw glucosewaarde, zo weet u zeker dat de Insuflon goed zit.

Veelgestelde vragen

Krijg ik het gebruik van Insuflon vergoed?
Heeft u last van spuitangst en denkt u dat Insuflon iets voor u is? Overleg dit dan met uw zorgprofessional. Hij of zij kan hiervoor een persoonlijke machtiging uitschrijven. Als deze bij ons wordt ingediend, regelen wij de vergoeding rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

Kan ik de Insuflon iedere keer op dezelfde plaats zetten of moet ik juist afwisselen?
U kunt de Insuflon plaatsen op de plekken waar u ook insuline kunt toedienen: buik, billen en benen. Om huidirritaties en spuitplekken te voorkomen is het belangrijk om de Insuflon iedere keer op een andere plek te zetten. Dus afwisselen tussen linker en rechterlichaamshelft en buik, benen en billen. Binnen eenzelfde plek kunt u ervoor zorgen dat de insteekplaats iedere keer twee centimeter opschuift ten opzichte van de vorige keer.

Kan mijn kind douchen en zwemmen met een Insuflon?
Als de Insuflon goed is aangebracht kan uw kind er mee douchen en zwemmen.
Ik reageer allergisch op de pleister van de Insuflon. Wat kan ik doen?
Het is mogelijk een beschermingslaagje aan te brengen op de huid voordat u de Insuflon plaatst. Hierdoor hecht de pleister beter en reageert de onderliggende huid minder gevoelig.

Is een Insuflon ook geschikt voor mijn baby?
Ja, de injectiepoort van de Insuflon is geschikt zowel voor baby’s als voor kinderen en volwassenen.

Ik heb hoge suikerwaarden. Kan dit door de Insuflon komen?
Ja dat is mogelijk. Bijvoorbeeld als de Insuflon niet goed zit of al te lang zit. Heeft u hoge bloedglucosewaarden, controleer dan of uw Insuflon nog goed zit en vervang deze eventueel. Als de huid rood of gezwollen is, kan dit duiden op een ontsteking. U moet daar dan geen insuline meer toedienen via de Insuflon.