Patient bestlet samen thuis op de laptop
Voor de patiënt

Mediq heeft contracten met Zilveren Kruis

Bent u al klant van Mediq? Dan worden uw medische hulpmiddelen ook in 2021 netjes vergoed bij u thuisbezorgd. Hier hoeft u niets voor te doen. Regelt uw apotheek de levering van uw hulpmiddelen? Dan is de kans groot dat dit in 2021 niet langer vergoed wordt door uw zorgverzekeraar. Mediq is een gecontracteerde zorgaanbieder. Wij hebben met elke zorgverzekeraar in Nederland een contract. Waar u ook verzekerd bent, u kunt vertrouwen op de snelle, landelijke levering en ondersteuning van de professionele verpleegkundigen van Mediq. Geheel vergoed. Uw huisarts of voorschrijver kan u eenvoudig aanmelden bij Mediq. U ontvangt een persoonlijke ‘Mijn Mediq-account’ waarmee u uw hulpmiddelen vergoed kunt bestellen. Mediq levert uw bestelling discreet thuis bij u af. Ook regelen wij dat de hulpmiddelen netjes voor u gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar. Hier heeft u geen omkijken meer naar.

 • Discrete bezorging aan huis, dit vermindert besmettingsgevaar

 • Contracten met alle zorgverzekeraars

 • Uw zorg in vertrouwde handen

 • Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,5

 • Word klant en ontvang een leuke attentie

Voor de huisarts

Zilveren Kruis vergoeding 2021: wat betekent dit voor uw patiënt?

Zilveren Kruis vergoeding 2021 brengt veranderingen met zich mee. Apotheken mogen de hulpmiddelen niet langer vergoed leveren aan uw patiënt. Mediq heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars in Nederland, waaronder het Zilveren Kruis. Als gecontracteerd zorgaanbieder leveren wij snel en discreet de hulpmiddelen die u voorschrijft, af bij uw patiënten. Uiteraard zorgen voor een nette afhandeling van de declaratie met de zorgverzekeraar. In het online voorschrijfsysteem van Mediq vindt u alle medische hulpmiddelen en serviceartikelen overzichtelijk bijeen: één gebruiksvriendelijk portaal waar u gemakkelijk materialen voor diabetes-, incontinentie, stoma- en wondverzorging en medische voeding aanvraagt. Ons slimme voorschrijfsysteem maakt voorschrijven makkelijker. Zo kunt u uw aandacht besteden aan wat echt belangrijk is; de zorg van uw patiënten. 

 • Groot assortiment hulpmiddelen vanuit 1 portaal voorschrijven

 • Snel en gebruiksvriendelijk

 • Voorgeselecteerde materialen voor veel voorkomende indicaties

 • Altijd inzicht in bezorgingsstatus

 • De praktijkondersteuner kan voorschrijven onder uw supervisie

Verpleegkundige helpt oudere patient in verzorgingstehuis
Voor de apotheker

Zilveren Kruis vergoeding in de apotheek

De nieuwe regels rondom de Zilveren Kruis vergoeding in 2021 brengen veranderingen met zich mee voor u én uw cliënten. U wilt de bezoekers van uw apotheek voorzien van de juiste hulpmiddelen en een goed advies. De hulpmiddelenzorg is volop in beweging. Mediq werkt graag met u samen om de continuïteit van deze zorg te waarborgen. Zodat u als vaste gesprekspartner patiënten, voorschrijvers en (mantel)zorgverleners de kwaliteit kunt bieden die ze van u gewend zijn.

 • Ruimste assortiment hulpmiddelenzorg

 • Slimme bestel- en informatieservice

 • Ondersteuning door BIG-geregistreerde zorgverleners

 • Digitale basis voor monitoring en informatieuitwisseling

 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,5

Samen voorbereid op de zorg van morgen

Mediq levert patiënten de materialen en zorg die ze nodig hebben. Elke dag helpen we mensen om met een aandoening of ziekte om te gaan. We geven hen eigen regie via instructie en voorlichting en bezorgen de hulpmiddelen netjes bij u thuis. Geheel vergoed. Uw hulpmiddelen, onze zorg. Meldt u op tijd aan, zodat u bent voorbereid op de zorg van 2021.

Voor de patiënt

Wilt u als patiënt veilig online bestellen?
Voor de huisarts

Wilt u als huisarts uw patiënten online kunnen bedienen?Voor de apotheker

Hoe kunnen we u het beste helpen om uw ambities voor persoonsgerichte hulpmiddelenzorg voor patiënten te realiseren?